Yarıyıl Tatilinde Gezilecek Yerler: Ailece Unutulmaz Bir Kış Tatili

Şölen'le Keşfet

18.12.2022

Yarıyıl Tatilinde Gezilecek Yerler: Ailece Unutulmaz Bir Kış Tatili

Yarıyıl Tatilinde Gezilecek Yerler: Ailece Unutulmaz Bir Kış Tatili

Yorucu bir yılın ardından gelen keyifli bir molaya kim hayır diyebilir ki? Ailenizle birlikte yapabileceğiniz yarıyıl tatili de dinlenip eğlenmek için değerlendirilebilecek fırsatların en iyisi. Okul telaşının olmadığı ve kış mevsiminin güzelliklerini sonuna kadar yaşayabileceğiniz kış tatili için önerilere ihtiyacınız varsa da doğru yerdesiniz.

“15 tatilde ne yapılır?” sorusunu cevaplayalım. Ancak öncesinde “Yarı yıl tatili ne zaman?” diye soracak olabilirsiniz. 2023 yılında 15 tatilin, 23 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında olacağını belirtelim.

 

1. Uludağ, Bursa: Kış Sporlarına Doyamayacağınız Bir Tatil

Uludağ, Bursa

Kış tatilinin olmazsa olmazlarından biri olan Uludağ’ı listemizi başına alabiliriz. Çünkü Uludağ, Türkiye’de kış turizminin merkezi olan ve kış sporlarının çok aktif olarak yapıldığı en gözde turistik noktadır denilebilir. Peki, Uludağ’ı bu kadar özel yapan nedir?

Uludağ’da kayak pistlerinde kayak ve snowboard gibi kış sporlarını yapabilir, ailece kızaklarla kayarak eğlencenin keyfine varabilirsiniz. Kış sporları konusunda deneyiminiz yoksa da merak etmeyin, Uludağ’da çok sayıda kayak ve snowboard eğitmeni var. Dilerseniz alanında uzman kişilerden bu konuda eğitim alabilirsiniz.

Bembeyaz kar manzarasının tadını çıkararak huzurlu bir kış tatili geçirmek isteyenlerdenseniz size önerimiz teleferik ve telesiyej turları yapmanız. Böylece beyaz ve yeşilin sunduğu manzara karşısında zamanı unutup derin bir nefes alabilirsiniz.

Üstelik Uludağ, Bursa merkeze sadece yarım saat mesafede yer alır. Bu nedenle Bursa çevresini de rahatlıkla gezebilirsiniz. Bursa’daki Eski Aynalı Çarşı’dan antikalar, el yapımı sanat eserleri veya yöresel giysiler alabilir, Bursa Arkeoloji Müzesi’nde Bizans Dönemi’nden Osmanlı Dönemi’ne kadar tarihi bir yolculuğa çıkabilir, 20 tane görkemli kubbesiyle Bursa Ulu Cami’yi ziyaret edebilirsiniz. Tabii Bursa’dan ayrılmadan önce meşhur inegöl köftesini yemeyi de unutmayın deriz.

 

2. Ağva, İstanbul: İçinizi Isıtacak Sıcacık Bir Kış Tatili

Ağva, İstanbul

Gezmekle bitmeyecek Ağva, ailece yarı tatilde ziyaret edip keyif alabileceğiniz en iyi tatil rotalarından biri. İstanbul’a yakın tatil yerlerinin başında gelen Ağva’da yapılabileceklerin bazılarını şu şekilde sıralayalım:

  • Göksu Nehri’nin kenarındaki restoranlarda kahvaltı yapabilirsiniz. Üstelik kahvaltıdan kalan ekmeklerinizi nehir civarındaki ördek ve kazlarla paylaşarak çocuklarınız için yepyeni bir deneyim sunabilirsiniz.
  • Ağva’da bulunan yerel restoranlarda ve taş evlerdeki şöminelerin başında kahve keyfi yapabilir ve iliklerinize kadar ısınabilirsiniz. Ayrıca ailece şömine sohbetinin tadınız çıkarırken bu sıcak keyfe eşlik edecek Luppo Sandviç Kek ile neşenize neşe katabilirsiniz.
  • Ağva’nın Çataklı Köyü ve Hacıllı Köyü gibi şirin köylerinde saf doğanın tadını çıkarabilir ve oksijen depolayabilirsiniz.
  • Yakın mesafede bulunan Şile merkezi ziyaret edebilir; Şile Feneri, Ağlayan Kayalar ve Şile Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

3. Kazdağları: Başka Bir Yüzyılı Yaşayacağınız Ara Tatil

Kazdağları

Görsel Kaynak

Kazdağları, ailece kış aylarının telaşından uzaklaşıp ara tatili sakin ama bir o kadar da doğayla iç içe geçirmek için harika bir seçenek. Adını duyduğumuzda bile içimizde bir ferahlama yaşatan ve bizi heyecanlandıran bu doğa harikası yer aslında çok büyük bir alanı kapsıyor. Çünkü aslında Kazdağları, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yer alan bir dağ grubu.

Dağın yamaçlarına kurulu şirin Rum köyleri, Kazdağlarında yapılması gerekenler listesinin başında yer alabilir. Muhteşem Rum mimarisi ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile dikkat çeken Yeşilyurt Köyü’nde tarihi bir gezi yapabilirsiniz. Restore edilen evleri, butik otelleri ve tenha ama bir o kadar temiz sokaklarında kendinizi başka bir dünyada gibi hissedebilirsiniz. Üstelik yakın çevrede bulunan Cunda Adası ve Ayvalık da kış tatilinde listeye eklenebilecek yerler arasında.

Kazdağları’ndan ayrılmadan önce Şahindere Kanyonu üzerine kurulan cam seyir terasının muhteşem manzarasını deneyimlemeyi unutmayın.

 

4. Palandöken, Erzurum: Aktivitelere Doyamayacağınız Bir Kış Tatili

Palandöken, Erzurum

Ara tatilin olmazsa olmazı kış sporu yapmak, karın ve bembeyaz manzaranın tadını çıkarmaktır diyorsanız ve kalabalığa çok karışma niyetinde değilseniz önerimiz Palandöken Kayak Merkezi.

Başlangıç seviyesi, orta seviye ve profesyoneller için farklı pistlerin bulunduğu Palandöken’de gece gündüz demeden kış sporu yapabilir ve yorulduğunuzda telesiyej, teleferik, telekabinlerde manzara karşısında dinlenebilirsiniz. Karın da eklendiği doğal güzellikler eşliğinde dinlenirken ailenizle birlikte bol bol fotoğraf çekebilir ve bu anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Doğayı daha yakından deneyimlemek isterseniz de uygun ekipmanlarla doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Ancak alanın büyüklüğü ve hava şartlarının hızla değişebilmesi gibi nedenlerle yürüyüşe, bölgeyi iyi bilen uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen trekking turlarıyla çıkmanızı öneririz.

Ailece macera seviyorsanız da size iyi haberlerimiz var. Palandöken Kayak Merkezi’nde 70 metre yüksekliğinde zipline ve 2750 metre rakımlı bir noktaya kurulan dev salıncak sayesinde adrenalin patlaması yaşayabilirsiniz. Bu kadar heyecan biraz fazla diyorsanız da bölge yakınlarında bulunan at çiftliklerinde binicilik eğitimi alabilir ve ata binebilirsiniz. Özellikle çocuklu bir aileyseniz bu etkinlik tam size göre. Ayrıca Erzurum’dan ayrılmadan önce cağ kebabının tadına bakmayı da unutmayın.

Önerilerimizin size ilham vermesini umuyor ve ailenizle birlikte güzel bir yarıyıl tatili geçirmenizi diliyoruz.

İyi tatiller!

Paylaş: